About - Fotografie

Filip Doornaert
Photography
Ga naar de inhoud
Biografie.
Ik ben geboren in juni 1962 in Izegem, Belgiƫ waar ik nog steeds woon. Beroepshalve werk in de transportsector, meerbepaald het goederenvervoer per spoor.
Fotografie is voor mij een hobby. Neen een passie!
Mijn interesse voor fotografie kwam er op zeer jonge leeftijd. Rond mijn tiende liep ik reeds met een fototoestel om de nek en fotografeerde vooral beelden uit het dagelijkse leven.
Tijdens het analoge tijdperk ontwikkelde ik ook zelf mijn zwart-wit beelden in een eigen ontwikkellabo. Toen het analoge tijdperk stilaan op z'n einde liep, schakelde ik over op een digitale Nikon.
Over mijn passie
Ik ben een gepassioneerd amateurfotograaf die zich vooral toelegt op modellenfotografie en reisfotografie. Twee totaal verschillende soorten fotografie.
Als modellenfotograaf streef ik ernaar om in samenspraak met het model tot een kwalitatief hoogstaand resultaat te komen.Daartoe vind ik het van het grootste belang dat fotograaf en model dezelfde visie delen wat betreft de fotoshoot. Eveneens van groot belang is het feit dat model en fotograaf zich op hun gemak voelen tijdens de shoot.
Ik beschik thuis over een goed uitgeruste fotostudio zodat de shoots in een rustige en ongedwongen sfeer kunnen plaatsvinden. Uiteraard worden er ook shoots gedaan op locatie.
Ik ben dan ook steeds op zoek naar modellen die openstaan voor verschillende soorten modellenfotografie. Van fashion, lingerie, zwangerschap, glamour tot naakt.
Als reisfotograaf probeer ik de bezoekers van mijn website een indruk te geven van het leven en de gebruiken in andere landen en continenten. Ik laat de kijker ook kennis maken met de contrasten die er bestaan tussen onze "rijke" westerse wereld en de soms erbarmlijke omstandigheden waarin mensen proberen te overleven in andere, minder ontwikkelde landen. Terwijl net die landen soms overlopen van gastvrijheid, vriendelijkheid en schoonheid.
Totaal twee verschillende vormen van fotografie maar...o zo boeiend !
Terug naar de inhoud